NMBS Reviews | Glassdoor.com.au

NMBS Reviews

Updated 23 Aug 2019

To filter reviews, or .

Found 67 reviews

3.3
StarStarStarStarStar
Rating TrendsRating Trends
53%
Recommend to a Friend
27%
Approve of CEO
NMBS CEO Jo Cornu
Jo Cornu
34 Ratings
Pros
  • "De serieuze en toch losse sfeer met de collega's maken het heel aangenaam om naar het werk te komen(in 7 reviews)

  • "gratis rijden met de trein als werknemer(in 6 reviews)

Cons
  • "Personeel te kort op meerdere plekken(in 7 reviews)

  • "Onregelmatige uren, wel meer vergoedt(in 5 reviews)

More Pros and Cons
  1. "ENgineer"

    StarStarStarStarStar
     

    I worked at NMBS

    Pros

    Good to work. Nice work culture.

    Cons

    Low maintenance. Need to run at a good pace.

    NMBS2018-10-23
  2. "Its a fun and learn full rollercoaster"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Production Planning in Mechelen
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at NMBS full-time for more than a year

    Pros

    It's a challenge and you feel like you are making a difference in an older work environment.

    Cons

    It's sometimes very stiff and hard to make changes in a system grounded by old experiences.

    Advice to Management

    Try and be drastic in your measures and inform yourself more what happens 'below' you. But my direct boss is awesome and he knows it.

    NMBS2015-11-14
  3. "Treinbestuurder bij NMBS"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - treinbestuurder in Leuven
    Doesn't Recommend
    Negative Outlook
    Disapproves of CEO

    I have been working at NMBS full-time for more than 5 years

    Pros

    Loon, toffe collega’s en doorgroeimogelijkheden

    Cons

    Slechte verlofregeling, statuut wordt steeds eenzijdig en nadelig aangepast

    Advice to Management

    Kom uit uw ivoren toren! Investeer en luister naar het operationeel personeel en bespaar in eigen regionen i.p.v. bij het operationeel personeel.

    NMBS2019-08-23
  4. "Fijne job, logge bedrijfsstructuur"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Anonymous Employee 
    Doesn't Recommend
    Negative Outlook
    Disapproves of CEO

    I worked at NMBS full-time for more than 3 years

    Pros

    Mooi loon en extralegale voordelen Fijne collegas Afwisselende en interessante job

    Cons

    Vreemd uurschema, zware weken van 7 dagen van max 9u/dag, moeilijk verlof krijgen wegens personeelstekort, groot gebrek aan feedback.

    Advice to Management

    Zorg beter voor uw personeel

    NMBS2019-07-31
  5. "Statutaire benoeming"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Werfleider in Brussels
    Recommends
    Neutral Outlook
    Approves of CEO

    I worked at NMBS full-time for more than 10 years

    Pros

    Verlof, voordelen, gratis trein, werkdruk

    Cons

    Management, logge structuur, ouderwets, veel opleidingen

    Advice to Management

    Verander de manier om promotie te maken, werk beoordelen ipv examens

    NMBS2019-07-31
  6. "Jobstudent"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Jobstudent 
    Recommends

    I have been working at NMBS full-time for less than a year

    Pros

    Goede verloning en voordelen, prima salaris.

    Cons

    Onregelmatige uren, wel meer vergoedt.

    NMBS2019-04-09
  7. "Treinbegeleider"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Current Employee - Treinbegeleider in Leuven
    Doesn't Recommend
    Neutral Outlook
    Disapproves of CEO

    I have been working at NMBS full-time

    Pros

    Goed betaald. Veel collega's. Enkele voordelen

    Cons

    Weinig verlof dat je kan krijgen. Geen plaats voor ambitie.

    NMBS2019-04-23
  8. "Technische functies spoorwegen"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - Anonymous Employee 
    Negative Outlook

    I worked at NMBS full-time

    Pros

    Enorm veel mooie uitdagingen. Als technieker of ingenieur kom je in contact met alle mogelijke technologieen, dus altijd iets dat je kan boeien.

    Cons

    Te weinig concentratie vanuit maangement naar kernzaken (core business). Te veel bezig met honderd en een bijzaken met gevolg dat juiste prioriteiten niet gelegd worden of nodige inspanning aan gedaan wordt. Gevolg is dat veel zaken vierkant draaien die eigenlijk evident zouden moeten zijn.

    Advice to Management

    Kies één strategie geent op economische en bedrijfstechnische redenen. Maak een realistisch plan (budget!!!) om dit te realiseren. Maar vooral: blijf bij dit plan en niet om de zoveel maanden van prioriteit veranderen door allerlei externe invloeden.

    NMBS2019-03-21
  9. "statutair"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    Current Employee - Verkeersleider spoorwegen in Antwerp
    Recommends
    Positive Outlook
    Approves of CEO

    I have been working at NMBS full-time for more than 10 years

    Pros

    vast benoemde job,aangename werksfeer,interessant werk

    Cons

    na al die jaren begint het ploegen stelsel wel door te wegen

    NMBS2019-03-04
  10. "Blijven hangen in het verleden"

    StarStarStarStarStar
    • Work/Life Balance
    • Culture & Values
    • Career Opportunities
    • Compensation and Benefits
    • Senior Management
    Former Employee - treinbestuurder 
    Doesn't Recommend
    Neutral Outlook
    Disapproves of CEO

    I worked at NMBS full-time for more than 8 years

    Pros

    gratis met de trein op reis en in vele landen in europa vrijbiljetten

    Cons

    Als treinbestuurder hou je amper een sociaal leven over.

    NMBS2019-03-18
Found 67 reviews
</>Embed